Lähitaksin Maksa mitä haluat -kampanjassa ajettiin yksi ilmainen matka

Lähitaksin lakimuutossunnuntaina toteuttama Maksa mitä haluat -kampanja kiihtyi iltaa kohti. Kampanjalla haluttiin konkretisoida taksilain voimaan astumista. Asiakkaat olivat yleisesti tietoisia lakimuutoksista, hintatason kehittyminen kiinnostaa laajasti.  

Lähitaksin Maksa mitä haluat -kampanjan aikana saattoi maksaa haluamansa summan Helsingin ydinkeskustassa ajetusta matkasta. Matkakohtaiset korvaukset vaihtelivat päivän aikana nollasta eurosta 40 euroon. Keskihinta per tilaus oli 7,7 euroa. 

”Pyhäpäivä yhdistettynä aurinkoiseen säähän tietää usein rauhallista päivää. Tämä näkyi varauksissakin, iltaa kohti kampanjanumerossa oli aika ajoin ruuhkaa”, toteaa Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki. Tilauksia tuli päivän aikana kaikkiaan 37. 

 ”Kampanjamme oli poikkeuksellinen ja sai selvästi rohkeimmat kokeilijat liikkeelle. Nuorempien asiakkaiden tarjoamissa maksuissa vertautuu julkisen liikenteen hintoihin, kokeneempien taksikäyttäjien korvaus oli viittä, kymmentä euroa. Tämän päivän kokemukset heijastelevat teettämämme tutkimuksen tuloksia, jonka mukaan taksimatkan laatu ja turvallisuus korostuvat iän myötä”, summaa Säynäjoki.

Kampanjaan osallistuneet kuljettajat keräsivät palautetta asiakkailta. ”Kommentit liittyivät pitkälti hinta-laatusuhteen arviointiin. Joku kysyi mitä muut ovat palvelusta maksaneet. Yksi maksoi seitsemän euroa, koska oli maksanut sen verran mennessä. Erään asiakkaan mielestä matkan hinta-laatusuhde oli satasen arvoinen, mutta kolikkoja löytyi 3,95 euron edestä”, kertoo palautteet ja kuljettajaraportit kerännyt Heidi Säynäjoki. 

”Kyllä asiakkaat arvostavat taksien työtä. Hinta- ja palvelutason vakiintuminen lienee seuraavien kuukausien seurattuja aiheita. Meillä on pitkään tehty työtä lakimuutoksen jalkauttamiseen muun muassa oman koulutuksen osalta. Autoissamme säilyy myös selkeät taksitunnisteet ja mittarit, jotta asiakas tietää olevansa ammattilaisten palveltavana,” Säynäjoki tiivistää.  
 

Lisätietoja: Heidi Säynäjoki, markkinointipäällikkö, Lähitaksi Oy, 09 477 80 350
 

Lähitaksi on autoilijoiden vuonna 1965 perustama taksien tilausvälitysyhtiö, jonka toiminta-alue on 24 kuntaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla sekä Riihimäellä. Lähitaksin autoja on noin 1500 ja kuljettajia yli 4000. Lähitaksi on laatusertifioitu taksikeskus.

Kuva: Lähitaksin kuluttajahinnasto taksiauton ikkunassa.

Takaisin