Koulutus

Lähitaksin toimialueen taksinkuljettajan peruskurssit järjestetään aluekohtaisesti (ks. lisätietoa sivun lopusta). Lähitaksi vastaa ainoastaan kuljettajien laitekoulutuksesta:
 

Lähitaksin laitekoulutus

Koulutus käsittää Lähitaksin ajovälityspäätteen ja kassajärjestelmän käyttökoulutuksen.

Koulutuksen järjestäminen edellyttää vähintään kuutta (6) ilmoittautunutta. Kurssille otetaan enintään kymmenen (10) ilmoittautunutta/kurssi.

Lähitaksi ilmoittaa kurssin peruuntumisesta joko soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Täytä ilmoittautumisesi yhteydessä kaikki nämä yhteystiedot.

Koulutus maksetaan käteisellä tai kortilla Lähitaksin toimistolla. Korttia noudettaessa on esitettävä ajokortti ja taksinkuljettajan ammattiajolupa.

Koulutuksen hinta Espoon Kirkkonummen Taksit EKT ry:n, Helsingin Taksiopiston (HTD), Lohjan Aluetaksi Oy:n ja Vantaan Taksi Oy:n peruskurssin käyneiltä on 100 euroa (sis.alv). Muilta 140 euroa (sis.alv).

Mikäli kurssille ilmoittautunut jättää saapumatta koulutukseen eikä ilmoita esteellisyydestään koulutusta edeltävänä päivänä kello 12.00 mennessä, veloitetaan häneltä 40 euroa.

Koulutuksen läpäiseminen hyväksytysti on edellytys Lähitaksin kuljettajakortin saamiseksi. Samaa kuljettajakorttia voi käyttää kaikissa Lähitaksin alueen kunnissa, joihin kuljettajalla on taksinkuljettajan ajolupa.

Kurssille voi ilmoittautua vaikka varsinainen ajolupa olisi saamatta. Kurssin voi käydä etukäteen ja noutaa kuljettajakorttinsa virallista taksinkuljettajan ajolupaa vastaan. Kuljettajakortti on noudettava 6kk kuluessa kurssin läpäisemisestä. Mikäli korttia ei ole noudettu määräajassa, kurssi on uusittava.


Kurssille osallistumisen ehtona on Suomen kansalaisuus tai sen saavuttamiseksi tarvittavan kielitutkintotason 3 suorittaminen. Osallistuja on velvollinen tarvittaessa todistamaan em. tutkinnon suorittamisen. Lisätietoa TÄÄLTÄ.

 

Seuraavat laitekoulutukset järjestetään:

Seuraava laitekoulutus järjestetään keskiviikkona 17.5.2017. Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ.

 

 

Laitekoulutukset järjestetään yleensä Espoon, Vantaan tai Lohjan järjestämien peruskurssien jälkeen.

Tietoa näiden peruskurssien ajankohdista löytyy sivun alaosan linkeistä.Kurssiohjelma ja päivän aikataulu on nähtävissä TÄSTÄ.

 


Huom! Luethan mitä lomakkeessa kysytään!

Kurssille ilmoittatumiset vain lomakkeella.
 

Yhteydenotot ja lisätiedot: kuljettajakoulutus(at)lahitaksi.fi tai 050-418 1111

 

Koulutuspaikkana Lähitaksi Oy Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki. Tarkemmin TÄSTÄ.
 

Laitteiden käyttöohjeisiin ja videoihin voit tutustua etukäteen TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ.

 

Omalla autolla saapuja: älä pysäköi autoasi kiinteistön paikoille.

 

Lähitaksi ei järjestä taksinkuljettajan peruskursseja:

Lisätietoja Lähitaksin alueen taksinkuljettajan peruskursseista:

Kuljettajaksi?

Taksinkuljettajan ammatti on palveluammatti.