Lähitaksilla pisarasuojattuja autoja, kuljettajilla vahva suositus kasvomaskin käyttöön

Lähitaksille asiakkaiden turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Vastuullisena taksitoimijana noudatamme tarkasti terveysviranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Toimintalinjamme mukaisesti meillä on vahva suositus kuljettajillemme kasvomaskin käytöstä aina, kun asiakas on kyydissä. Jos asiakas kasvomaskin käyttöä nimenomaisesti pyytää tai vaatii, tulee kuljettajan maskia käyttää, ellei todistettu terveydellinen haitta tätä estä (tuolloin voi hyödyntää esim. kasvovisiiriä).

Taistelussa koronaa vastaan olemme jo maaliskuun 2020 alusta lähtien toistuvasti ohjeistaneet kaikkia kuljettajiamme:

Näin pyritään varmistamaan, että seuraavalle asiakkaalle olisi tarjolla aina mahdollisimman puhdas auto. Lisäksi olemme suositelleet taksiyrittäjiämme käyttämään tarjolla olevia autojen desinfiointipalveluita. 

Tilaa pisarasuojattu taksi

Lähitaksin yrittäjät ovat jo keväästä 2020 alkaen asennuttaneet takseihinsa ns. pisarasuojia. Nämä ovat taksin etu- ja takapenkin, tai tila-autoissa etupenkin ja matkustamon väliin asennettuja läpinäkyviä pleksiseiniä. Tarkoituksena on hillitä mahdollisen yskimisen tai äänekkään puheen aiheuttamaa pisaroiden leviämistä auton sisätilassa matkustajien ja kuljettajan välillä. Pisarasuoja lisää molempien turvallisuutta, ja estää osaltaan altistumista mahdollisille koronavirustartunnoille.

Kun tilaat taksin numerosta 0100 7300 (1,92 € + 0,25 € / 10 s + pvm/mpm), ja toivot pisarasuojalla varustettua taksia, pyrimme sellaisen mahdollisuuksien mukaan järjestämään. Pisarasuojia on jo maaliskuun  2021 loppupuolella ollut asennettuna jo lähes 300 Lähitaksin autoon, ja määrä on tämänkin jälkeen kasvanut jatkuvasti. Kaikkiaan Lähitaksilla on Uudenmaan ja Riihimäen alueella noin 1 400 taksia.

Asiakkaalla on myös taksiasemalta autoa ottaessaan täysi vapaus ottaa juuri se taksi, jonka hän haluaa. Näin asiakas voi siis hyvällä omallatunnolla valita esimerkiksi pisarasuojalla varustetun auton, vaikka sellainen olisi taksiaseman jonossa viimeisenä.

Taksilla koronarokotukseen

Lähitaksi tarjoaa julkista liikennettä yksityisemmän tavan käydä koronarokotuksessa. Taksissa voit matkustaa rokotukseen ja takaisin halutessasi vaikka ihan omassa rauhassa. Rokotuskäyntiä varten voit tilata taksin normaalisti tilausnumerostamme 0100 7300 (1,92 € + 0,25 € / 10 s + pvm/mpm) tai Taksini-sovelluksella. Pisarasuojatun auton voit tilata vain puhelimitse. Halutessasi voit sopia, että sama taksi odottaa sinua rokotuksen ajan paluukyytiä varten.

Suosittelemme taksinkuljettajiltamme kasvomaskin käyttöä

Viranomaisten vaatimuksen mukaisesti olemme antaneet kaikille kuljettajillemme jo alkusyksystä 2020 erittäin vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia aina, kun asiakas on kyydissä. Olemme lisäksi voimakkaasti suositelleet taksiyrittäjiämme hankkimaan autoihinsa myös asiakaskäyttöön tarkoitettua käsidesiä, sekä mahdollisuuksien mukaan kertakäyttömaskeja. Asiakas voi tiedustella näitä kuljettajalta taksin kyytiin noustessaan.  

Kaikilla näillä toimenpiteillä haluamme tehdä kaikkemme, jotta asiakkaat voivat astua luotettavan Lähitaksin kyytiin turvallisin mielin.