Lähitaksilta pisarasuojattuja autoja ja kuljettajilla ohjeistus kasvomaskien ja käsidesin käyttöön

Lähitaksille asiakkaiden turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Seuraamme jatkuvasti sekä tarkasti viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Jo maaliskuun 2020 alusta lähtien olemme toistuvasti ohjeistaneet kaikkia kuljettajiamme kiinnittämään vielä normaaliakin suurempaa huomiota autojen sisäpintojen puhdistukseen ja omaan käsihygieniaan. Kuljettajia on siis ohjeistettu puhdistamaan asianmukaisesti esimerkiksi ovenkahvoja, turvavöiden solkia ja muita pintoja, joihin asiakkaat voivat matkan aikana koskea. Näin pyritään varmistamaan, että seuraavalle asiakkaalle olisi tarjolla aina mahdollisimman puhdas auto. Lisäksi olemme suositelleet taksiyrittäjiämme käyttämään tarjolla olevia autojen desinfiointipalveluita. 

Pisarasuoja jo lähes 300 Lähitaksissa, asiakkaalla valinnan vapaus

Lähitaksin yrittäjät ovat myös jo keväästä 2020 alkaen asennuttaneet autoihinsa ns. pisarasuojia, eli etu- ja takapenkin, tai tila-autoissa etupenkin ja matkustamon väliin sijoitettuja läpinäkyviä pleksi-, tai ohuempia muoviseiniä. Näiden tarkoituksena on hillitä mahdollisten hengityksen, yskimisen tai äänekkään puheen aiheuttamaa pisaroiden leviämistä auton sisätilassa matkustajien ja kuljettajan välillä, ja täten lisätä molempien turvallisuutta.

Mikäli asiakas taksia tarvitessaan soittaa tilausnumeroomme 0100 7300, ja toivoo nimenomaisesti pisarasuojalla varustettua autoa, Lähitaksin asiakaspalvelu pyrkii sellaisen hänelle aina ensisijaisesti ja mahdollisuuksien mukaan järjestämään. Pisarasuojia on helmikuun 2021 loppupuolella asennettuna jo lähes 300 Lähitaksin autoon, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kaikkiaan Lähitaksilla on Uudenmaan ja Riihimäen alueella noin 1 400 autoa.

Asiakkaalla on myös taksiasemalta autoa ottaessaan täysi vapaus ottaa juuri se taksi, jonka hän haluaa. Näin asiakas voi siis hyvällä omallatunnolla valita esimerkiksi pisarasuojalla varustetun auton, vaikka sellainen olisi aseman taksijonossa viimeisenä.

Kasvomaskien käytöstä voimakas suositus

Viranomaisten suosittamana toimenpiteenä olemme antaneet edelleen kaikille kuljettajillemme jo alkusyksystä 2020 erittäin vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia aina, kun asiakas on kyydissä. Olemme lisäksi voimakkaasti suositelleet taksiyrittäjiämme hankkimaan autoihinsa myös asiakaskäyttöön tarkoitettua käsidesiä, sekä mahdollisuuksien mukaan lisäksi kertakäyttömaskeja. Asiakas voi näitä halutessaan tiedustella kuljettajalta taksin kyytiin noustessaan.  

Kaikilla näillä toimenpiteillä haluamme tehdä kaikkemme, jotta asiakkaat voivat astua luotettavan Lähitaksin kyytiin turvallisin mielin.