Lähitaksilta pisarasuojattuja autoja ja kuljettajilla ohjeistus kasvomaskien käyttöön

Lähitaksille asiakkaiden turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Seuraamme jatkuvasti sekä tarkasti viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Jo maaliskuun 2020 alusta lähtien olemme toistuvasti ohjeistaneet kaikkia kuljettajiamme kiinnittämään vielä normaaliakin suurempaa huomiota autojen sisäpintojen puhdistukseen ja omaan käsihygieniaan. Kuljettajia on siis ohjeistettu puhdistamaan esimerkiksi ovenkahvoja, turvavöiden solkia ja muita pintoja, joihin asiakkaat voivat matkan aikana koskea. Näin pyritään varmistamaan, että seuraavalle asiakkaalle olisi tarjolla aina mahdollisimman puhdas auto.

Pisarasuoja jo yli 220 Lähitaksissa, asiakkaalla valinnan vapaus

Lähitaksin yrittäjät ovat myös jo keväästä asti asennuttaneet autoihinsa ns. pisarasuojia, eli etu- ja takapenkin, tai tila-autoissa etupenkin ja matkustamon väliin sijoitettuja läpinäkyviä pleksi-, tai ohuempia muoviseiniä. Näiden tarkoituksena on hillitä mahdollisten hengityksen, yskimisen tai äänekkään puheen aiheuttamaa pisaroiden leviämistä auton sisätilassa matkustajien ja kuljettajan välillä, ja täten lisätä molempien turvallisuutta.

Mikäli asiakas taksia tarvitessaan soittaa tilausnumeroomme 0100 7300, ja toivoo nimenomaisesti pisarasuojalla varustettua autoa, Lähitaksin asiakaspalvelu pyrkii sellaisen hänelle aina ensisijaisesti ja mahdollisuuksien mukaan järjestämään. Pisarasuojia on lokakuun 2020 alkupuolella asennettuna jo yli 220 Lähitaksin autoon, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kaikkiaan Lähitaksilla on Uudenmaan ja Riihimäen alueella noin 1 400 autoa.

Asiakkaalla on myös taksiasemalta autoa ottaessaan täysi vapaus ottaa juuri se taksi, jonka hän haluaa. Näin asiakas voi siis hyvällä omallatunnolla valita esimerkiksi pisarasuojalla varustetun auton, vaikka sellainen olisi aseman taksijonossa viimeisenä.

Kasvomaskien käytöstä voimakas suositus

Viimeisimpänä viranomaisten suosittamana toimenpiteenä olemme antaneet edelleen kaikille kuljettajillemme erittäin vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia aina, kun asiakas on kyydissä. Osa taksiyrittäjistämme on myös varustanut autonsa asiakkaidenkin käyttöön tarkoitetulla käsidesillä ja kertakäyttöisillä kasvomaskeilla. 

Kaikilla näillä toimenpiteillä haluamme tehdä kaikkemme, jotta asiakkaat voivat astua luotettavan Lähitaksin kyytiin turvallisin mielin.