Huhtikuun lähitaksilaisen Mohammad Haquen veijarimaisen katseen takaa paistaa lämmin olemus

Huhtikuun Kuukauden lähitaksilainen on Bangladeshista kotoisin oleva Mohammad Haque. Mohammadin veijarimaisen katseen takaa paistaa rauhallinen ja lämmin olemus.

Jutustelevan Mohammadin kanssa on mukava asioida, palautteet kehuvat. Ystävällisen autoilijan kanssa asiat hoituvat. Tämä asenne asiakkaita ja taksialalla työskenteleviä kohtaan on meriitti, jolla ansaittiin huhtikuun Kuukauden lähitaksilaisen -titteli.

Kuka olet Mohammad?

- Saavuin Suomeen 25 vuotta sitten opiskelemaan logistiikkainsinööriksi. Opinnot jäivät kesken ja vuoteen 2015 asti toimin enimmäkseen ravintolayrittäjänä. Neljä vuotta sitten rupesin yrittäjäksi Lähitaksilla. Taksialalla on parasta vapaus, voin tehdä töitä milloin haluan ja aikaa riittää perheelle.

- Perheen kanssa käymme paljon kävelyillä metsässä sekä poimimassa mustikoita. Kolmen lapsen kanssa herkut eivät säästy, vaan mustikat syödään heti. Itsekseni käyn pyöräilemässä, siinä pääsee nauttimaan rauhassa ulkoilmasta ja luonnosta.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Pidän työstäni. Pidän autolla ajamisesta ja pidän erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Keskustelen paljon asiakkaiden kanssa. Vaikka olen asunut pitkään Suomessa, kulttuurieroja huomaa ja opin lisää suomalaisesta kulttuurista koko ajan. Monet kyselevät myös Bangladeshista.

- Tärkeää on pysyä rauhallisena kaikissa tilanteissa, paniikki ei auta. Taksiammattilainen on rauhallinen ja rehellinen. Välillä on hyvä pitää taukoja, jolloin käyn joko kahvilla tai moskeijassa rukoilemassa.

Haastattelun aikana tulee käsitys mistä hyvät palautteet juontavat juurensa. Jutustelumme jälkeen lähdemme kesäiseen kevätilmaan ottamaan kuvaa juttua varten. Hymyä ei tarvitse pyytää, se on Mohammadin kasvoilla jo valmiiksi.

Takaisin