"Huutoulan äänet muistan hyvin lapsuudestani" - kuukauden lähitaksilainen on taksinkuljettaja Antti Vakkuri

Taksinkuljettaja Antti Vakkuri on helmikuun lähitaksilainen. Vakkuri hälyytti joitakin viikkoja sitten sairauskohtauksen saaneelle iäkkäälle rouva-asiakkaalle ambulanssin ja hoiti tilanteen alusta loppuun rauhallisen mallikkaasti. Antin toiminta herätti tilanteen ulkopuolisissa henkilöissä ihastusta ja johti kiitettäviin palautteisiin Lähitaksin toimistolle. 

Kuka olet?

- Olen 47-vuotias kirkkonummelainen taksinkuljettaja, syntyjäni Jyväskylän Tikkakoskelta. Taksia olen ajanut 16 vuotta. Olen toiminut koko työurani monipuolisesti eri kuljetus- ja logistiikka-alan tehtävissä varastoista Postiin ja taksinrattiin. Tarttumapinta taksiin tuli lapsuudenperheestäni, jossa oltiin taksiyrittäjiä. Lapsuudestani muistan hyvin huutoulan äänet. Kun työskentelin varastoissa, ajoin viikonloppuisin myös taksia. Tällä hetkellä ajan farmari Volvo V90:tä.

- Vapaa-ajallani viihdyn potkynyrkkeilyn ja itsepuolustuslajien parissa. Potkunyrkkeilyä olen harrastanut 20 vuotta. Välillä käyn myös kuntosalilla. Rauhallinen luonnossa oleilu, istuskelu ja kävely ovat myös tärkeää vastapainoa työlle ja muulle arjen hulinalle.

  
Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Tärkeimpiä tekijöitä hyvässä taksipalvelussa ovat laadukas asiakaspalvelulähtöinen ajattelu, kyky kohdata ja palvella erilaisia asiakkaita sekä ammattitaitoinen kuljettaja, joka löytää taitavasti perille ja omaa hyvän kokonaiskuvan erilaisista ihmisistä. Oli kyseessä sitten "taikajuomaa" nauttinut perjantai-illan liikematkustaja tai liikuntarajoitteinen ikäihminen.   

- Tämän työn tekee mielenkiintoiseksi se, että kahta samanlaista päivää ei ole peräkkäin. Taksinrattiin kuuluva vapaus ja se, että kyseessä ei ole kellokortti-ammatti, on palkitsevaa. Joka päivä ollaan liikkeessä eri paikoissa sekä tavataan ja keskustellaan erilaisten ihmisten kanssa, erilaisissa tilanteissa.

Vakkurin kanssa rupattelu ja leppoisan rauhallinen kahvin hörppiminen on erikivaa. Antista huokuu rauhallinen ammattimies, jolla ei mene nakkimuki suuhun tiukassakaan paikassa. Haastatteluhetken sielunveljeyttämme vahvistaa yhteisen vahva ja vankkumaton uskomme volvoismiin.

Sakke Lauriala
viestintäpäällikkö

Takaisin