Iloinen savolainen Sanna Arhippainen on vuoden 2022 LähitaksilainenVuoden 2022 Lähitaksilaiseksi on valittu savolaisvantaalainen taksiyrittäjä-kuljettaja Sanna Arhippainen. Sanna sijoittuu vuodesta toiseen asiakaspalautteiden kiitettävien arvosteluiden kärkijoukkoon ja näyttää toiminnallaan esimerkkiä siitä, mitä taksiasiakkaiden palvelutehtävä ammattilaisen ottein parhaimmillaan on. Vuoden Lähitaksilaisuudesta Sanna palkitaan 500 euron matkalahjakortilla.

Arhippainen on ajanut vuosia Lähitaksin edustusajoja ja on yksi ensimmäisiä Lähitaksin Premium-palveluihin koulutettuja. Taksiurallaan Sanna on ajanut kaikkia muita taksityyppejä, paitsi paariautoja. Porrasvedot eivät myöskään vielä ole tulleet vastaan. Edustusajojen ja erilaisten autojen sekä taksimatkojen lisäksi tutuiksi ovat tulleet niin invakorttikyydit, erityisryhmäkuljetukset kuin tavarankuljetukset. Tällä hetkellä työvälineenä Sannalla on uusi, täyssähkö Mercedes-Benz EQV.

Kuka olet Sanna? 

- Olen kotoisin maatilalta Savosta ja vuonna 2000 töiden perässä pääkaupunkiseudulle muuttanut neljän lapsen äiti ja taksiyrittäjä. Avomieheni on myös taksiyrittäjä. Taksialalla aloitin vantaalaisten yrittäjien parissa 2015. Mieheni kanssa meillä on taksialasta kokemusta nykyään 50 vuoden verran.

- Käytännössä olen työskennellyt aina ihmisten palvelutehtävissä, vaikka koulutukseltani olen suurtalouskokki. Ennen taksialalle tuloa olen työskennellyt vuosia hoitoalalla kuntouttavassa kotihoidossa hoitoapulaisena sekä sairaankuljetuksessa (kiireetön) lääkintävahtimestarina ambulanssissa. Vapaa-aikani kuluu taksiyrittämisen parissa, mutta silloin tällöin löydän aikaa myös maastopyöräilylle luonnonhelmassa.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Olen työssäni aina asiakaslähtöinen. Asiakas pitää saada tyytyväiseksi ja erityisesti asiakkaan kohtaaminen sekä ”lukeminen” on olennaisen tärkeää. Työtapoihini kuuluu joustavuus, kun asiakas haluaa räätälöidympää palvelua. Uskon myös siihen, että ikävistäkin asioista on löydettävissä aina positiivinen puoli. Ongelmista olen selvinnyt maatilalla kasvamiseni avulla – siellä tottui kovaan työntekoon ja ongelmien ratkaisemiseen. Kunnioitus asiakkaita ja kollegoita kohtaan, hyvät käytöstavat sekä maalaisjärki ovat tärkeitä taksipalvelutyössä.

Ja kun keskustelemme taksialan muutoksista Sannan kanssa, toteaa hän osuvasti, että mikään ei tule enää automaattisesti. Sannan mukaan pitää miettiä tarkkaan, mitä työpäivän aikana tekee, miten sen suunnittelee ja mihin kaikille alueille esimerkiksi kyytien perässä hakeutuu.

Sannasta huokuu iloisen välitön ja ihmiset loistavasti huomioiva huippuluokan ammattilainen, jonka elämän- ja työkokemus ovat avittaneet hänestä vuoden 2022 Lähitaksilaisen.  Vanhempien ihmisten kunnioitusta korostava, lupsakan iloinen Vantaan savolainen on paikkansa auringossa totisesti matkalahjakortin myötä ansainnut.

Onneksi olkoon Sanna koko Lähitaksilaisen seurakunnan puolesta!

Sakari Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin