"Kiitän esimerkillisen hyvästä palvelusta" - Kuukauden lähitaksilainen on taksiyrittäjä Marko Kemppinen”Kiitän esimerkillisen hyvästä palvelusta. Siisti auto. Siisti kuljettaja. Huolellinen ja rauhallinen ajotyyli. Autossa kaikki lain vaatimat lupakortit ja hinnasto asiallisesti esillä. KAIKKI ERINOMAISTA!!!”

Edellä mainitun asiakaspalautteen perusteella, mikä ei ole ensimmäinen tuonkaltainen laatuaan, on kuukauden lähitaksilaiseksi valittu etuoikeutetusti taksiyrittäjä Marko Kemppinen, joka vannoo syvällisesti hyvän asiakaspalvelun ja Jokereiden nimeen.  

Kuka olet?

- Olen 47-vuotias Kokemäellä syntynyt, mutta pääkaupunkiseudulla koko elämäni asunut taksiyrittäjä. Taksinkuljettajana aloitin armeijan jälkeen vuonna 1996. Lähitaksin yrittäjäksi ryhdyin vuonna 2006. Alalle päätymiseeni vaikutti Kaartin pataljoonan varusmiespalvelusajan tupakavereideni positiiviset jutut taksinratista. Ensimmäiset 10 vuotta ajoin yövuoroja.

- Olen palvellut koko urani ajan erilaisia asiakasryhmiä bisnesmatkustajista erityisryhmiin. Työkaluni on sähkömersu, jollaisen hankin keväällä 2022. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani enkä tule enää millään muilla kuin sähköautoilla ajelemaan; se on myös huomattavasti edullisempaa. Perheeseeni kuuluu avovaimo ja lapsi. Harrastan hiihtoa sekä intohimoisesti Jokereita. Kuulun Jokereiden Old Chiefs -faniklubiin.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Yritän tehdä aina parhaani sääntöjen ja hyvien tapojen mukaisesti. Pyrin myös avustamaan asiakkaita. Esimerkiksi liukkailla keleillä, jolloin jalkakäytävät ovat vaarallisen liukkaita, arvostavat ikäihmiset todella paljon pientäkin apua. Se voi olla kauppakassien kantamista, asiakkaan saattamista ovelle tai asiointireissulta autoon. Auttaminen on myös todella tärkeää, koska osa asiakkaista kaatuisi näillä keleillä ilman apua. 

Kun keskustelemme taksialamme tulevaisuudesta ja kysyn Markon ammattilaismielipidettä tulevaisuuteen, on vastaus kirkas ja selvä:

- Taksilain korjaussarja alallemme olisi kovin tärkeä. Esimerkiksi värilliset, viranomaisen myöntämät rekisterikilvet takseihin sekä Helsingin Asema-Aukion korjaaminen kuntoon olisivat tärkeitä askelmerkkejä. Taksikäyttöön tarkoitetun rekisterikilven myöntämisen yhteydessä viranomainen tarkastaisi yrittäjän ja kuljettajan tiedot, esimerkiksi ammattiliikenteen vakuutukset ja muut velvoitteet. Helsingin Asema-Aukion taksiasema pitäisi kilpailuttaa, puomittaa ja suojata siten, että alaa häiriköivät villit taksit eivät pääsisi alueelle.

Joulunläheinen rupatteluhetkemme on hengeltään rento ja hauska. Lähdemme turinatuokion loputtua molemmat viimeisten jouluhankintojen pariin, paiskaamme kämmeniä sekä toteamme todennäköisesti törmäävämme 4.1.2024 Mestiksen Jokerit-IPK (Iisalmen Peli-Karhut) matsissa. Jokereiden ”Old Chief” saa innostuksen  1980-90 -luvun Jokerifaniin tarttumaan.

Rauhallista rosollia, komeaa kinkkua sekä loistokasta lipeäkalaa kaikille säädyille ja segmenteille joulurauhan lomaan,

Sakke Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin