Kuukauden lähitaksilaisen Carlos Correan hymy sulattaa ikiroudanKuukauden lähitaksilaisena on palkittu lähitaksilainen kuljettaja Carlos Correa. Carloksen hymy tarttuu vastaantulijaan kuin pitkän talven jälkeinen hellepäivä. Carloksen palkitsemisperusteena oli erinomainen palaute asiakkailta sekä erityisesti Lähitaksin asiakaspalvelukeskuksen työntekijöiltä. Välittäjät ovat kertoneet Carloksen auttavan aina, kun häneen ottaa yhteyttä. Carlos tunnetaan hyvin myös tanssikoulu Baila Bailan pitkäaikaisena opettajana.

Kuka olet Carlos?

- Olen pian kuusikymppinen espoolainen mies ja esteetöntä tilataksia olen ajanut Lähitaksissa kaksi vuotta. Minulla on kaksi aikuista lasta ja toinen työni on jo 25 vuotta jatkunut tanssiopettajuus tanssikoulu Baila Bailassa. En koe taksinkuljettajan enkä tanssinopettajan töitä ”työksi” vaan hyviksi harrastuksiksi, joista vieläpä maksetaan. Pidän taksinkuljettajan työssä asiakaspalvelusta, asiakkaiden auttamisesta, erilaisten ihmisten ja tarinoiden kohtaamisesta sekä kaupunkiin eri puolille tutustumisesta.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Positiivinen asenne tulevaisuuteen ja se, että ymmärrän olevani työssäni asiakkaita varten, eikä päinvastoin. Tämä pitää kuljettajana sisäistää: olemme asiakkaita varten heitä auttamassa ja sen kun muistaa, pärjää ammatissa. Sosiaalisuus auttaa ja ehkäpä syntymämaassani Kuubassa (Carlos muutti Suomeen vuonna 1991) koetut vaikeudet ovat kasvattaneet pärjäämään eri elämänalueilla. Se täytyy myös muistaa, että positiivisuus tarttuu toisiin.

Jutustellessamme Carloksen kanssa, herää mieleeni, että tässä olisi kyllä asiakaspalvelun ammattilainen, jonka asiantuntemusta ja kokemusta voisi hyödyntää esimerkiksi kaikkien taksinkuljettajien ja taksiyrittäjien asiakaspalvelukoulutuksessa. Onhan kyseessä niin esimerkillinen ja iloisen hymyn tartuttava herrasmies ja ammattikuljettaja. 

Sakari Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin