Kuukauden Lähitaksilaisen Cevat Kodrazin hymy paistaa kuin Naantalin aurinko

Marraskuun Kuukauden Lähitaksilainen on itseoikeutetusti Kosovosta lähtöisin oleva, vantaalainen taksiyrittäjämme Cevat Kodrazi. Miehen hymy, positiivisuus, sydämellisyys ja avuliaisuuden henki tarttuu ja paistaa suorastaan Naantaliin asti.

Ei ihme, että palkitsemisen perusteena on nimenomaisesti positiivisten asiakaspalautteiden ykkössija Lähitaksissa. Kodrazi, 53, puhuu lisäksi 9 kieltä, joten ei kumma, että hän hoitaa haastattelumme aikana hänelle tulevan asiakaspuhelun Tsekin kielellä. Asiakas on tsekkiläinen ja haluaa varmistaa turvallisen ja laadukkaan taksin puolisolleen.  

Kuka olet Cevat? 

- Olen tällä hetkellä maailman onnellisin suomalainen mies. Olen saanut Lähitaksin yrittäjyyden kautta äärimmäisen paljon ja olen todella iloinen lähitaksilaisuudestani. Taksiyrittäjyyteni, menestymiseni sekä Lähitaksi on mahdollistanut minulle, vaimolleni ja kolmelle pojalleni hyvän ja onnellisen elämän. Rakas vaimoni työskentelee päiväkodissa ja kolme poikaani (18, 16 ja 16) opiskelevat kaikki lukiossa sekä pelaavat taitavasti jalkapalloa. Tulin Suomeen vuonna 1992 Kosovosta, alueen levottomuuksien takia.

- Lähitaksin kuljettajaksi ryhdyin vuonna 2017 ja yrittäjäksi 2018. Ennen taksialaa olen työskennellyt linja-autonkuljettajana, hoitoapulaisena röntgenosastolla turkulaisessa sairaalassa sekä ulkomaisten työntekijöiden kouluttajana Nokian Salon toimipisteelle. Olen harrastanut itsekin jalkapalloa, mutta nykyään aikani kuluu mukavasti työni ja perheeni parissa. 

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus Cevat?

- Hoidan työni tunnollisesti ja olen ylpeä työstäni. Isäni opetti minulle hyviä elämänarvoja, joihin kuului mm. yrittäjyys, työnteko sekä rehellisyys itselle ja muille. Taksiyrittäjyydessä ja kuljettajana olemisessa on hienoa ammatin suoma vapaus ja joustavuus. Noudatan työssäni aina lakeja sekä osallistun mielelläni erilaisiin koulutuksiin. Esimerkiksi Lähitaksin erityisryhmäkoulutus, jonka 7 h käytännön koulutusosuuteen äsken osallistuin, oli todella hyvä. Se kerrytti tieto-taitoa ja erilaisten pyörätuolien oikeaoppinen ja turvallinen kiinnitystapa oli hyvä kerrata.

- Lähitaksi on oikeasti todella hyvä brändi ja on hienoa nähdä, kun keskellä taksiasemaa asiakkaat tulevat suuren autojoukon keskeltä juuri Lähitaksin kyytiin. Korostan ammattiylpeyttä ja positiivista asennetta työhön, jolta olen saanut todella paljon.
 
Lopetamme jutustelun kahvikupposen äärellä ja toteamme molemminpuolin, että tapaamisemme ei jää tähän. Kupponen kuumaa silloin tällöin ja vapaan rento keskustelu niin elämänvirrasta kuin taksimaailmasta virkistää molemminpuolin. Cevatin sydämellisyys sulattaa vaikka hämäläisen talvipakkasessa umpijäätyneen puhelintolpan.

Sakari Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin