Kuukauden lähitaksilaiset Kurt Wennqvist ja Jukka OjanenEspoolaiset Kurt Wennqvist, 71, ja Jukka Ojanen, 51, ovat miehiä, joille pitäisi myöntää kultareunaiset ansiomitalit ja järvenrantatontit. Käynnistiväthän he viime kesänä aamuvarhain klo 05 jälkeen Kurtin asiakkaan, kadonneen muistisairaan miehen etsintäoperaation, johon hälytettiin virkavaltakin mukaan. Kurtin ja Jukan määrätietoisesta toiminnasta johtuen, Jukka löysi noin 45 minuutin kuluttua muistisairaan iäkkään miehen Kehä III:n varrelta Espoosta harhailemasta ja poimi hänet mersunsa turvalliseen kyytiin. Kadonneen puoliso ja Poliisi olivat kovin kiitollisia ja vaikuttuneita lähitaksilaisen parivaljakon toimesta.

Erittäin esimerkillisestä, pyyteettömästä ja määrätietoisesta toiminnasta johtuen olemme palkinneet heidät lahjakortein ja Kuukauden lähitaksilainen -tittelein.   

Kuka olet Kurt?

- Olen lähtöjäni kirkkonummelainen, nykyään espoolainen taksiyrittäjä. Ennen taksialalle vuonna 1988 tuloa, työskentelin muun muassa myyntityön ja metalliteollisuuden parissa. Vuosien varrella olen harrastellut muun muassa pilkkimistä, potkupalloa ja keilailua. Taksiala on minulle elämäntapa. 

Kuka olet Jukka?

- Olen espoolainen taksinkuljettaja ja työskennellyt alalla vuodesta 2010. Ennen pirssinrattiin astumista tein muun muassa IT-lähituen töitä. Lapsia on kaksi ja kilpakeilailu koko sukumme intohimo. Veljieni lisäksi muun muassa 88-vuotias isäni keilailee yhä. Keilaradan lomassa viihdyn sienimetsässä ja kalassa. Auton ratissa olen viihtynyt nuoresta: kuljetin nuorena miehenä isoäitiäni ja hänen ystäviään eri asioissa pääkaupunkiseudulla, joten ehkäpä se oli jonkinlainen ennuste myöhemmin taksin rattiin päätymisestä. 

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus Kurt?

- Pidän ihmisten kanssa työskentelemisestä. Täytyy myös ymmärtää, että kyseessä on eräänlainen elämäntapa. Suoritepohjaiseen palkkaan pitää tottua, johon itse olen kasvanut muissa työtehtävissäni teinistä asti. Mielenkiinnolla asiakkaisiin, kovalla työllä ja hyvillä sosiaalisilla taidoilla pääsee pitkälle. Muistihäiriöisten asiakkaiden kanssa sosiaalinen pelisilmä, koulutus ja kokemus nousevat erityiseen arvoonsa. Siinä hommassa ei voi suhailla miten sattuu. Päinvastoin, se on tarkkaa ja hienovaraista toimintaa.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus Jukka?

- Hyvä palvelu palkitsee. Ammattitaito on kaiken A ja O. Positiivinen asenne palvelutyöhön on äärimmäisen tärkeää. Kun on itse hyvällä tuulella, tarttuu se asiakkaaseenkin. Oikeudenmukaisuus ja rehellisyys on myös olennaista ammatissa. Palvelen asiakkaita aina puku päällä, oli kyseessä kuka tahansa. 

Sekä Jukka että Kurt kertovat kampaviinerien ja mokkakuppien ääressä Mankin Nesteellä, missä tätä juttua työstän, että palkitsevin fiilis syntyy ratin takana silloin, kun palvelu ja kuljetustapahtuma onnistuvat, tunnelma autossa on hyvä ja asiakas on selvästi tyytyväinen saamaansa palveluun. Molempien mukaan työn tärkein palkinto on siinä. 

Suurkiitokset tälle kadonneiden etsintäpartiolle ja rautaisen taksiammattilaisuuden perikuvakaksikolle! Maailma ja taksiala on parempi paikka asua, elää ja yrittää, kun keskuudessamme taksiasiakkaita palvelee Kurt & Jukka.

Sakari Lauriala,
viestintäpäällikkö 

Takaisin