Lähitaksi Oy:lle valittiin uusi hallitus – ulkopuolisten asiantuntijoiden määrä edelleen merkittävä

Lähitaksi Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 29.9.2021 Kulttuuritalolla Helsingissä. Kokouksessa oli läsnä tai valtakirjalla edustettuna 389 osaketta. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 tilinpäätös, myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja toimitusjohtajalle, sekä luonnollisesti valittiin yhtiöjärjestyksen mukaiset luottamushenkilöt.

Yhtiökokous päätti pitää hallituksen jäsenten määrän ennallaan kahdeksana. Viime vuonna yhtiökokous oli lisäksi päättänyt, että hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan kuitenkin niin, että neljä tuolloin valituista jäsenistä oli erovuorossa jo tänä vuonna. Näin luotiin malli, jossa hallitustyön jatkuvuus on varmistettu, mutta samalla hallituksen uudistuminen on tarvittaessa luontevaa.

Erovuorossa hallituksesta olivat Lähitaksin yrittäjät Pasi Rokosa ja Ismo Hirvelä, sekä asianajotoimisto Ulrika Larpes Consulting Oy:n johtaja ja asianajaja Ulrika Larpes ja Noren Oy:n strategiakonsultti ja yrittäjä Mikko Leskelä.

Yhtiökokous valitsi kahdeksanhenkiseen hallitukseen uudelleen Pasi RokosanIsmo Hirvelän ja Mikko Leskelän, sekä uutena jäsenenä Lähitaksin yrittäjä Matti Karhulahden. Vanhoina jäseninä jatkavat NRC Group Finlandin HR-johtaja Monna Huvilinna, PostNord Oy:n kehitys- ja IT-johtaja Piritta Häkkinen, Fondia Oy:n juristi, tiiminvetäjä ja Suomen johtoryhmän jäsen Anne Kangasniemi, sekä Lähitaksin yrittäjä Vesa Vepsä. Lähitaksin hallituksessa taksiyrittäjien määrä kasvoi siis yhdellä, ja heitä on seuraavalla hallituskaudella yhtä monta kuin toimialan ulkopuolisia asiantuntijajäseniä.

Lähitaksin hallituksessa on monipuolista osaamis- ja kokemuspohjaa niin yritysstrategisen osaamisen, taloudellisen suunnittelun, juridiikan, ICT-kehittämisen johtamisen kuin logistiikankin alalta. Myös pitkän taksitoimialan kokemuksen omaavien Lähitaksin taksiyrittäjien asema hallituksessa on merkittävä. Erityisen tärkeää hallituksen monipuolinen kokoonpano on juuri nyt, jolloin koko taksi- ja liikenneala on valtavassa murroksessa. Lisäksi koronaviruspandemia on asettanut ennenkokemattomia haasteita koko alan pärjäämiselle jatkuvasti kiristyvässä kilpailutilanteessa.

Hallitus järjestäytyy lähiaikoina valitakseen keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Lisätiedot:

Lähitaksi Oy:n hallituksen jäsen, taksiyrittäjä Pasi Rokosa
puh. 040 526 8672

Takaisin