Tekoälyn tekemä tiivistelmä, joka on ihmisen tarkastama:
Suomen lupaavin olympiatyylin miesnyrkkeilijä Ismail Umar, 23, tähtää korkealle kohti olympiaunelmaansa Los Angelesissa 2028. Itähelsinkiläinen nyrkkeilymaajoukkueen jäsen Ismail on jämäkän kädenpuristuksen omaava nuori herrasmies, jonka silmistä paistaa määrätietoinen voiton ja jatkuvan kehittymisen nälkä. Kertoohan hän periaatteekseen nyrkkeilyssä ”All in”.
Tapaan Ismailin Crestin salilla Helsingin Metsälässä. Salilla tuoksuu hiki, harjoittelu ja halu kehittyä. Ismail tervehtii leppoisasti hymyillen ja kertoo päivän treeniensä alkavan pian. Jutun tekohetkellä Ismail treenaa kerran päivässä, koska takana on äskettäin päättyneet olympiakarsinnat Bangkokissa ja kehoa palautellaan takaisin normaaliin rytmiin, jolloin treenejä on kaksi päivässä. Olympiakarsinnoista mainittakoon, että Ismail otteli erittäin tiukan ja tasaväkisen ottelun USA:n ykköseksi rankattua Emilio Garciaa vastaan, kärsien niukan hajaäänitappion. Ottelu osoitti jälleen, että Umarilla on voiton avaimet, lahjakkuus ja oikea työmoraali kansainväliselle huipulle asti. Päävalmentajana Ismaililla toimii nyrkkeilyn monitoimimies, siviiliammatiltaan erityisopettaja Petteri Jeskanen.
Ismail kertoo, että hänen vahvuuksiaan lajissa ovat pituus, vasenkätisyys, ulottuvuus, nopeus ja hyvä ottelusilmä. Henkinen puoli on myös ilmiselvästi kunnossa erittäin kovan työmoraalin, hyvän itsevarmuuden, pelottomuuden, mutta myös lajiin liittyvän nöyryyden osalta. Kertoohan Ismail, että lajissa kehittymistä ja tavoitteissa edistymistä voi ajatella päävalmentaja Jeskasen sanoin pitkänä marathonina eikä lyhyenä sprinttinä.
Urheilutaustaa nuorella lupauksella on jalkapallon, taekwondon, potkunyrkkeilyn ja vapaaottelun puolelta. Nyrkkeily valikoitui kuitenkin päälajiksi ja hiljalleen alkoi valjeta, että lahjoja ja kykyjä lajiin löytyy keskimääräistä enemmän.
”Tykkään treenata, teen mitä pitää ja luotan siihen”
Ismail kertoo rakastavansa treeniä, vaikka olotila olisi väsynytkin. Pää ja keho vievät hänet salille kovaan harjoitteluun kuuluvasta väsymyksestä huolimatta, ja olo tuntuu kuulemma osin ’tyhjältä’, jos mies ei pääse salille treenaamaan. Vapaa-ajalla Suomen Puolustusvoimien reservin viestimies (Karjalan prikaati, Vekaranjärvi 2021) lepää, tapaa lapsuuden kavereita, kävelee ja käy silloin tällöin ulkona syömässä. Ajatukset ja pääosa ajasta kuluu kuitenkin nyrkkeilysalilla hikoilun merkeissä, kuten huipulle tähtäävällä urheilijalla olla pitää.
Vaikka Ismail aloitti nyrkkeilyn vasta vuonna 2018, on ottelurekordiin kertynyt jo kaksi Suomenmestaruutta 63,5 kiloisista sekä Tammer-turnauksen että Ruska-turnauksen voitot. Lisäksi Umar on ottanut arvokkaita päänahkoja voittaen muun muassa kaksi englanninmestaria, pohjoismaiden mestarin sekä Norjan mestarin.
Kuluva kesä tulee olemaan kuulemma harjoittelupainotteinen ja syksyllä häämöttää pari ulkomaan kisamatkaa sekä kotimaan kamaralla Tammer-turnaus ja SM-kisat.
Kehän ulkopuolella Helsingin Yhteislyseosta ylioppilaaksi vuonna 2021 valmistunut Ismail voidaan tavata eri peruskouluissa sijaisen hommista. Opetusvalikoimaan kuuluu ala- ja yläasteikäisille muun muassa äidinkieltä ja liikuntaa. Keskustelumme pohjalta ymmärrän, että edes yläasteikäiset vesselit eivät kyseenalaista Umarin auktoriteettia, kun tietävät, missä Ismail aikansa sijaisuuksien ulkopuolella viettää. Koulujen lisäksi Ismail on työskennellyt myös päiväkodissa aikaisemmin.
Ismail kertoo käyttäneensä joskus perheensä kanssa Lähitaksia, kun sukulaisten tai ystävien luota on lähdetty iltamyöhään kotiin.
Lähitaksi tukee Ismailia ja päävalmentaja Petteri Jeskasta askel kerrallaan kohti olympiaunelmaa ja menestystä. Toivomme, että taksialan yhtenä suurimpana ja tunnetuimpana kuljetuspalveluyhtiönä yhteistyömme on pitkä ja menestyksekäs urheilun vaativalla, mutta antoisalla polulla. Yhteistyöhön kuuluu myös taksiyhtiön henkilöstön virkistystreenit tulevaisuudessa, mikä tulee taatusti tarpeeseen näyttöpäätekansan kivettyneille hartioille ja istumalihaksille.
Lisätiedot: