Lähitaksille jälleen SPR:n Veripalvelun Hopeinen kunniakirja verenluovutuksista

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on jälleen palkinnut Lähitaksin oman Lähiverta-ryhmän Hopeisella kunniakirjalla vuoden 2020 verenluovutuskäynneistä. Hopeisen kunniakirjan saavat luovuttajatahot, joilla on vähintään 20 luovutuskertaa. Lähitaksilla luovutuskertoja oli 29, mikä jäi vain yhden luovutuksen päähän kultaisesta kunniakirjasta.

Lähitaksin Lähiverta-ryhmään kuuluu niin Lähitaksin yrittäjiä ja kuljettajia, kuin Lähitaksin toimiston ja asiakaspalvelukeskuksen henkilökuntaa. Heitä yhdistää vapaaehtoinen halu auttaa kanssaihmisiä luovuttamalla verta niille, jotka sitä kipeästi tarvitsevat.

Lähitaksilla on kaikkiaan lähes 4 000 kuljettajaa, joiden avulla Veripalvelun on mahdollista saada suuri määrä uusia potentiaalisia luovuttajia pääkaupunkiseudulta ja Uudenmaan alueelta. Sisäisten viestintäkanaviemme kautta tavoitamme kuljettajat, mikäli Veripalvelulle tulee tarve saada nopealla aikataululla luovuttajia esimerkiksi tietyistä veriryhmistä.

Lähitaksi on tehnyt yhteistyötä Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa jo vuodesta 2016 lähtien, jolloin lähitaksilaisten oma Lähiverta-luovuttajaryhmä perustettiin. Lähitaksi on mm. järjestänyt erilaisia verenluovutuksen teemaviikkkoja, joissa ajatuksena on kannustaa omaa henkilökuntaa, asiakkaita ja muita sidosryhmiä täydentämään Veripalvelun verivarastoja myös lomakausina ja silloin, kun muita luovuttajia on saatavilla vähemmän.

Takaisin