Lähitaksille SPR:n Veripalvelun Hopeinen kunniakirja verenluovutuksista

SPR:n Veripalvelu on palkinnut Hopeisella kunniakirjalla Lähitaksin oman Lähiverta-ryhmän vuoden 2019 verenluovutuskäynneistä. Hopeisen kunniakirjan saavat luovuttajatahot, joilla on vähintään 20 luovutuskertaa.

Lähiverta-ryhmään kuuluu niin Lähitaksin autoilijoita ja kuljettajia, kuin Lähitaksin toimiston ja välityskeskuksen henkilökuntaa. Heitä yhdistää vapaaehtoinen halu auttaa kanssaihmisiä luovuttamalla verta.

Lähitaksilla on kaikkiaan noin 4000 kuljettajaa, joiden avulla Veripalvelun on mahdollista saada suuri määrä uusia potentiaalisia luovuttajia pääkaupunkiseudulta ja Uudenmaan alueelta. Sisäisten viestintäkanaviensa kautta Lähitaksi tavoittaa kuljettajat, mikäli Veripalvelulle tulee tarve saada nopealla aikataululla luovuttajia esimerkiksi tietyistä veriryhmistä.

Lähitaksi on tehnyt yhteistyötä Veripalvelun kanssa jo vuodesta 2016 lähtien, jolloin lähitaksilaisten oma Lähiverta-luovuttajaryhmä perustettiin. Lähitaksi on mm. järjestänyt erilaisia verenluovutuksen teemaviikkkoja, joissa ajatuksena on kannustaa omaa henkilökuntaa, asiakkaita ja muita sidosryhmiä täydentämään Veripalvelun verivarastoja myös lomakausina ja silloin kun muita luovuttajia on saatavilla vähemmän.

Takaisin