Lokakuun lähitaksilainen on Rami Karim: "En yritä olla muita vaan itseäni parempi"

Lokakuun lähitaksilaiseksi on valittu vantaalainen taksinkuljettaja, 23, Rami Karim. Vantaan Puskaradio Facebook-ryhmässä levisi äskettäin liikuttava julkaisu, josta kasvoi viraali useiden tuhansien tykkäämä viesti. Siinä Lähitaksin kyydissä ollut asiakas kertoi taksinkuljettajan pelastaneen hänen päivänsä sairaalavierailun jälkeen. Karim oli tehnyt syvän vaikutuksen poikkeuksellisen ystävällisellä ja avuliaalla käytöksellään.


Kuka olet Rami?

- Olen 23-vuotias vantaalainen taksinkuljettaja, jonka lisäksi olen harrastanut koko elämäni näyttelemistä. Olen näytellyt paljon ja ensi keväänä 2024 on osaltani tulossa suurin roolini tähän mennessä, josta myöhemmin lisää. Tähtäänkin ammattinäyttelijäksi. Taksinkuljettajan työstä pidän todella paljon; sen vapauksista, erilaisten ihmisten kohtaamisista ja ammatin sosiaalisuudesta. Taksia olen ajanut vuodesta 2019. Varusmiespalveluksessani toimin panssaroidun miehistönkuljetusvaunu Pasin kuljettajana ja vaununjohtajana. Viihdyin intissä todella hyvin ja pidin siellä oloa hyvin merkityksellisenä. Vapaa-ajallani harjoittelen kehon omalla painolla kehonrakennusta ja lenkkeilyä näyttelemisen lisäksi. Olen asunut vuosia myös Kajaanissa.


Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- En koe, että teen jotain tavallista erikoisemmin. Toimintani ja käyttäytymiseni taksiammattilaisena tulee ikään kuin luonnostaan. Mielestäni jokaista asiakasta, joka nousee kyytiin, on velvollisuus palvella hyvin, avata ovi, olla kohtelias, ajaa taitavasti ja osata kieltä, koska asiakas on nimenomaisesti valinnut sinut. Äärimmäisen tärkeää on myös vanhempien ihmisten ja erityisryhmiin kuuluvien kunnioittaminen.

- Näyttelijän päätoiminen ammatti on tavoitteeni. Kun en näyttele, teen taksinkuljettajan töitä. Pidän ratin takana olemisesta todella paljon. Rakastan keskusteluja ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa, joilla jokaisella on usein erilainen tarina; useilla todella kovakin. Taksissa ihminen on myös eri tavalla läsnä kuin muissa palveluammateissa, kuten kaupan kassalla.

- Pyrin elämässäni kehittämään itseäni tavoitteellisesti jokaisella osa-alueella, oli kyse sitten näyttelemisestä, liikunnasta tai ihmisenä kasvusta. Olen aina tehnyt paljon töitä ja tykkään olla aktiivisesti liikkeellä toiminnan miehenä. En koe olevani Lähitaksin paras kuljettaja vaan olen mielestäni tehnyt työni siten, kuten se pitää tehdä. Koen myös, että lähitaksilaisissa kuljettajissa on satoja kuljettajia, jotka ansaitsisivat tämän palkinnon. En kilpaile muita ihmisiä vastaan vaan itseäni vastaan: pyrin jokainen päivä kehittymään ja tulemaan paremmaksi ihmiseksi.
  

Tämän nuoren miehen kanssa keskustellessa tulee tunne siitä, kuinka nyt ollaan elämän oleellisten asioiden ytimessä. Ja kun lähdemme murkinoimaan, mitäpä muutakaan kuin auttamaan, ryntää Rami heti, kun toimistomme edessä kollega tarvitsee apua uusien taksijärjestelmiensä kanssa. Aika velikulta. 

Sakari Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin