Hinnasto

Linkki hintalaskuriin   

Laske hinta-arvio matkallesi.

 

1.7.2016 alkaen

Perusmaksut
Arkisin klo 6.00-20.00 5,90€
Lauantaisin ja aattoina 6.00-16.00 5,90€
Muuna aikana 9,00€
Ennakkotilausmaksu 7,10€
Lentokenttälisä kentältä lähdettäessä 2,50€
Odotusmaksu 45,90€/h
Matkataksat €/km
Taksa I 1-2 henkilöä 1,57€
Taksa II 3-4 henkilöä 1,89€
Taksa III 5-6 henkilöä 2,05€
Taksa IV yli 6 henkilöä 2,21€

 

Hinnat sisältävät 10% arvonlisäveroa.

Kaksi alle 12-vuotiaista lasta lasketaan yhdeksi henkilöksi taksaluokkaa valittaessa.

Mikäli asiakkaan kuljettaminen edellyttää autoa, jossa on asianmukainen paarivarustus, ajomatkamaksu määräytyy taksaluokan III mukaisesti.

Lisämaksut

Isokokoisten esineiden ja kotieläinten kuljettamisesta lisämaksu on enintään 2,80€. Lisämaksua ei saa periä tavanomaisista matkatavaroista, eikä näkövammaisen opaskoirasta.

Ennakkotilauksesta peritään enintään 7,10€ suuruinen ennakkotilausmaksu silloin, kun kuljetus on tilattu vähintään 30 minuuttia ennen asiakkaan ilmoittamaa lähtöaikaa.

Avustamislisä on enintään 15,70€, joka saadaan periä, jos asiakas tarvitsee avustamista noutokohteesta autoon tai kuljetuksen päätepisteessä autosta sisätilaan ja kuljettaminen edellyttää autoa, joka täyttää kaluston esteettömyyttä koskevat, taksiliikennelain vaatimukset.

Avustamislisä on enintään 31,40€, joka saadaan periä, jos asiakasta avustetaan kuten edellissä kohdassa on mainittu, ja lisäksi vedetään käsivoimin tai erityisen CE-merkityn porraskiipijän avulla rakennuksen sisä- tai ulkoportaikossa.

Lentokenttälisä peritään lentoasemalta lähtevistä kyydeistä ja se on yhtä suuri kuin se maksu, jonka taksi joutuu maksamaan päästäkseen lentokentällä matkustajaterminaalin alueelle noutamaan asiakasta. Helsinki-Vantaalla lentokenttälisä on suuruudeltaan 2,50€.

Avustamislisä on enintään 29,20€, joka saadaan periä, jos asiakasta avustetaan paareilla ja kuljetus edellyttää paaritaksin käyttöä.

Maksutavat

Kaikissa Lähitaksin takseissa käy maksuvälineenä käteisen lisäksi pankkikortit, Visa Electron ja Maestro -kortit sekä yleisimmät kansainväliset luottokortit, kuten Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Eurocard.

Tavarakuljetukset

Kuljetukset, joissa taksit kuljettavat max.100kg painoisia tavaroita, kirjeitä yms. lähetyksiä, eikä kyydissä ole lainkaan henkilömatkustajia, ovat tavarakuljetuksia. Nämä kuljetukset ovat  taksien vapaasti hinnoiteltavissa. Tavarakuljetusten hinta sisältää 24% arvonlisäveroa.

Taksien taksat vahvistaa valtioneuvosto. Lisätietoja: www.taksiliitto.fi