Joulukuun Lähitaksilainen Reijo "Ossi" Saarenharju on mies, johon voi luottaa kuin vuoreen

Joulukuun Kuukauden Lähitaksilainen on louhelalainen taksinkuljettaja Reijo "Ossi" Saarenharju. Reijon olemuksesta paistaa vankka rauhallisuus, luotettavuus ja hiljainen ystävällisyys.

Ja juuri edellä mainitut Reijon ominaisuudet ovat taustalla, miksi Lähitaksi palkitsi hänet lahjakortilla ja kunniamaininnoilla Joulukuun Lähitaksilaiseksi.

Reijolla oli marraskuussa ratkaiseva rooli rappukäytävään tuupertuneen vanhuksen pelastamisessa sairauskohtauksen keskellä. Reijo oli menossa hakemaan asiakasta, jota ei kuitenkaan alkanut näkyä. Vanhuksen pojan ja Reijon puhelinkommunikoinnilla, ovikoodin tiedon vaihtamisella ja Reijon ripeällä ja määrätietoisella toiminnalla tärisevä ikäihminen löytyi rappukäytävästä. Reijo antoi ensiapua, hälyytti 112:n sekä toimi tilanteessa ammattimaisen rauhallisesti alusta loppuun. Ensihoitoyksikön väki ja puhelimen päässä ollut poika olivat äärimmäisen kiitollisia ja vaikuttuneita Saarenharjun toiminnasta.

Kuka olet Reijo? 

- Olen Vantaan Louhelassa asuva, virallisesti eläkkeellä oleva, mutta viikoittain Lähitaksin ja Vantaan Taksi Oy:n ratissa viihtyvä, HIFK:n väriä tunnustava mies. Kotoa löytyy vaimo ja harrastuksista elokuvissakäyntiä, keilailua, uintia, pyöräilyä ja golfia. Taksikursseja olen käynyt aikoinaan Vantaan Taksi Oy:ssä sekä Taksi Helsingissä. Taksin rattiin eksyin ensimmäistä kertaa jo 1980-luvulla, jolloin oli yleistä, että veturinkuljettajat ajoivat sivutoimisesti myös taksia. Veturinkuljettajan työ VR:llä olikin päätyöni 37 vuoden ajan.

- Taksin rattiin palasin 2017 jo edesmenneen taksiyrittäjä Jouni Koposen firmaan, nykyään ajan autoilija Kristian Lindénin tallissa koulukyytejä. Viime vuosina olen ajanut erityisesti invakyytejä ja koulukyytejä

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus Reijo?

- Pidän asiakaspalvelutyöstä. Erityisryhmiin kuuluvien lasten ja esimerkiksi vanhusten kanssa työskentely on palkitsevaa ja tulen heidän kanssa hyvin toimeen. Pyrin tekemään työni mahdollisimman hyvin. Tässä tutustuu uusiin ihmisiin ja taksin ratissa syntyy paljon hauskoja ja hyviä keskusteluita

- Tästä saa eläkkeen rinnalle myös pientä taloudellista ekstraa ja meneehän tämä myös hyvästä harrastuksesta. Uskon, että myös 10 vuotta jatkuneesta vapaaehtoistyöstäni erityisesti jääkiekon suurten tapahtumien yhteydessä on ollut hyötyä moninaiseen asiakaspalvelutyöhön. Olen kuljetellut muun muassa eri maiden lätkämaajoukkueita MM-kisoissa ja muunkin urheilun parissa, kuten Horse Showssa.
 
Keskustelu rauhallisen mukavan Reijon kanssa joulukonvehtien ja kahvikupposten äärellä on palkitsevaa ja ilmassa on lähestyvän joulun harrasta tunnelmaa. Reijo on graniittinen järkäle, johon voi luottaa kuin vuoreen.

Sakari Lauriala, viestintäpäällikkö

Takaisin