Lähitaksi ja Veripalvelu yhteistyössä

Lähitaksi ja Veripalvelu yhteistyössä -  kertaheitolla 4000 uutta potentiaalista luovuttajaa!
 

Lähitaksi kehittää yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa ja on perustanut oman VeriRyhmän kannustamaan henkilöstöä ja kuljettajakuntaa verenluovutukseen.

”Lähitaksilla on noin 4000 kuljettajaa, joten meidän kauttamme Veripalvelun on mahdollista saada suuri määrä uusia luovuttajia pääkaupunkiseudulla. Voimme myös hyödyntää tehokkaasti sisäistä tiedotustamme, jos Veripalvelulle tulee paikallinen tarve saada nopealla aikataululla luovuttajia”, Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki sanoo.

”Tämä on meille hieno mahdollisuus. Jos esimerkiksi tietyistä veriryhmistä on pulaa, voimme pistää tästä viestiä luovuttajille Lähitaksin verkoston kautta”, yhteisömarkkinoinnin koordinaattori Kaisu Maijala Veripalvelusta sanoo.
 

Verenluovuttajan tunnistaa tarrasta taksin ikkunassa

Ensimmäiset LähiVerta-ryhmään ilmoittautuneet Lähitaksin taksiautoilijat ja taksivälityskeskuksen työntekijät kävivät Punaisen Ristin Veripalvelussa Helsingin Kivihaassa maanantaina.

Yksi verenluovuttajista oli taksiautoilija Matti Karhulahti, jolla on takanaan jo 110 luovutuskertaa.

”Aloitin luovuttamisen veljen houkuttelemana jo armeija-aikana. Tästä tulee mielettömän hyvä tunne, sillä verenluovutuksessa apu menee lyhentämättömänä ihmiselle, joka sitä tarvitsee. Neljä lastani ovat olleet mukana pienestä pitäen, ja nyt he ovat itsekin luovuttajia”, Karhulahti sanoo.

Verenluovutukseen osallistuvat taksiautoilijat tunnistaa Lähitaksin ja Veripalvelun yhteisestä kampanjatarrasta taksin ikkunassa.
 

Lähitaksilla verenluovutuksen teemaviikot

Lähitaksi järjestää marras- ja toukokuussa verenluovutuksen teemaviikot. Ajatuksena on kannustaa omaa henkilökuntaa, asiakkaita ja muita sidosryhmiä täydentämään verivarastoja myös hiljaisimpina aikoina. Verihiutaleet säilyvät ainoastaan viisi päivää ja punasolut viisi viikkoa, joten luovuttajia tarvitaan tasaisesti läpi vuoden.

”Olemme otettuja, että Lähitaksi on perustanut oman VeriRyhmänsä. Kivihaan verenluovutuspiste on Lähitaksin toiminta-alueen ytimessä, ja saamme nyt sinne lisää luovuttajia”, Kaisu Maijala toteaa.

Maijala vinkkaa, että verenluovuttajien kannattaa myös hyödyntää Veripalvelun tarjoamia maksuttomia matkoja lähimpään verenluovutuspisteeseen. Veripalvelu maksaa edestakaisen taksikuljetuksen, jos etäisyys verenluovutuspisteeseen on 2–20 kilometriä ja lähdössä on vähintään neljä luovuttajaa.

Lähitaksin taksiautoilija Matti Karhulahdella on takanaan jo 110 verenluovutuskertaa. Kuva: Matti Remes

 

Lisätietoja: Heidi Säynäjoki, markkinointipäällikkö, Lähitaksi, p. 09 477 80 350 tai heidi.saynajoki@lahitaksi.fi.

Lähitaksi on Uudenmaan taksiautoilijoiden vuonna 1965 perustama taksien tilausvälitysyhtiö, jonka toiminta-alueena on 18 kuntaa Helsingin ympäristössä.

Takaisin