Lähitaksi, Nordea ja ePassi yhteistyöhön

Lähitaksi, Nordea ja ePassi ovat käynnistämässä yhteistyön laajentaakseen mobiilimaksamisen käyttöä Suomessa. Siirto-palvelu tulee lähiaikoina käyttöön yli 1250 Lähitaksin taksissa Helsingissä ja sen lähialueilla. Maksuratkaisun tarjoaa ePassi Payments Oy, joka on jo ollut laajentamassa sekä ePassin että kiinalaisen maksupalvelu Alipayn käyttöä Suomessa.

Siirto-palvelulla on voinut siirtää rahaa helposti ja reaaliajassa henkilöltä toiselle pankkien välillä sekä tehdä ostoksia verkkokaupoissa ja kauppojen mobiilisovelluksissa. Pian Nordean Siirto-sovelluksella voi Lähitakseissa maksaa taksimaksut nopeasti ja vaivattomasti.
 

Mobiilimaksamisen suosio vahvistuu yhä edelleen
 

Yhteistyössä ePassin kanssa Nordea haluaa tarjota Lähitakseille helpon ja nopean Siirto-mobiilimaksutavan perinteisten maksutapojen rinnalle.

 ”Siirto-maksujen yleistyessä haluamme tarjota asiakkaillemme entistä helpompia ja monipuolisempia tapoja maksamiseen. Kuluttajille QR-koodit ovat helposti omaksuttava ja nopea tapa tehdä maksuja ja käyttöönotto kauppiaille on suoraviivaista, sanoo Nordean mobiilimaksutavoista vastaava johtaja Juha Risikko. Siirto-maksuja voi toki tehdä Lähitakseissa myös ilman QR-koodin käyttöä.

”Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden aikana tarkasteltaessa niin mobiililaitteilla maksavien asiakkaiden määrää kuin tapahtumamääriä. Ruotsissa jo 60% väestöstä tekee mobiilimaksuja ja uskomme, että Suomessa päästään samaan tasoon vuoden 2019 aikana” kertoo Juha Risikko.

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla toimiva Lähitaksi on Suomen johtavia taksikeskuksia. Asiakkaiden käytössä on yli 1250 Lähitaksin taksia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. ”Helmikuussa 2018 Lähitaksi otti Pohjoismaissa ensimmäisenä suurista taksiyrityksistä käyttöön ePassi-Alipayn maksumahdollisuuden, mikä on tarjonnut mukavan ja tutun maksupalvelun kiinalaisille turisteille Suomessa”, kertoo Caj Rautelin Lähitaksilta. ”Haluamme jatkossakin olla markkinoiden innovatiivisin pelaaja ja tarjota uusimmat digitaaliset palvelut asiakkaillemme alamme ensimmäisinä. Yhteistyö ePassin kanssa on ollut onnistunutta ja olemme hyvin innostuneita siitä, että voimme palvella entistä useampia Nordean ja Siirto-palvelun asiakkaita.”

ePassin toimitusjohtaja Risto Virkkala arvostaa uutta yhteistyötä, ja asettaa positiivisia odotuksia tätä kohtaan. ”Viimeisen 10 vuoden aikana ePassista on kehittynyt johtava mobiilimaksamisen alusta, joka yhdistää asiakkaita ja palveluntarjoajia ja on laajasti käytössä sekä Suomessa että Ruotsissa”, Virkkala sanoo. ”Me arvostamme yhteistyötä Lähitaksin ja Nordean kanssa. He edustavat maksupalvelumme kahta puolta eli kauppiaita ja kuluttajia. ePassi on sitoutunut osallistumaan suomalaisten pankki- ja finanssisektorin digitalisaatioon ja innovaatioon.”
 

Lisätietoa:

Caj Rautelin, Lähitaksi: caj.rautelin@lahitaksi.fi, p. 09 477 80 331
Juha Risikko, Nordea
Maria Virkkala, ePassi: maria.virkkala@epassi.fi

 

Lähitaksista:
Lähitaksi on vuonna 1965 perustettu taksien tilausvälitysyhtiö, jonka toiminta-alue on 19 kuntaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Lähitaksin autoja on noin 1250 ja kuljettajia yli 4000. Lähitaksi on laatusertifioitu, pääkaupunkiseudun johtava taksikeskus.

 

Nordeasta:
Nordea avasi maaliskuussa 2017 Siirto-mobiilipalvelun, jonka avulla voi siirtää rahaa toiselle henkilölle tai maksaa ostokset. Maksettaessa Siirto-sovelluksella saa vastaanottajat rahat välittömästi myös silloin, kun saaja on toisessa pankissa. Siirto-mobiilisovellus on ilmainen, ja ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin. Nordean Siirto-sovellusta voivat käyttää kaikkien Siirtoa tarjoavien pankkien asiakkaat. Palveluun rekisteröidään matkapuhelinnumero ja pankkitili. Palvelu perustuu Otto-pankkiautomaatteja ylläpitävän Automatian avoimeen mobiilimaksujärjestelmään. Järjestelmä on avoin kaikille suomalaisille pankeille ja muille maksupalveluntarjoajille.

 

ePassista:
Vuonna 2007 perustettu ePassi oli ensimmäinen henkilöstöetujen mobiilimaksujärjestelmä ja on sen jälkeen laajentunut yleiseksi mobiilimaksamisen palveluksi. ePassia käyttävät kymmenet tuhannet palveluiden tuottajat niin Suomessa kuin Ruotsissa muun muassa julkisen liikenteen, lentämisen, kaupan, ravintolan, urheilun, kulttuurin, hyvinvoinnin ja tapahtumien parissa.

Takaisin