Lähitaksi välittänyt 50 miljoonaa taksimatkaa

Lähitaksi välittänyt 50 miljoonaa taksimatkaa

Uudenmaan alueella toimiva Lähitaksi on välittänyt 51-vuotisen historiansa aikana 50 miljoonaa taksimatkaa.

Merkkipaalu saavutettiin kesäkuussa, kun sipoolainen Birgit Ström tilasi puhelimitse taksin Lähitaksin tilausvälityskeskuksesta.
 

Nikkilässä eläkepäiviään viettävä Ström käyttää taksia säännöllisesti. Hän on tyytyväinen Sipoon taksipalveluihin.

”Käytän taksia varsin usein, kun lähden esimerkiksi käymään lasteni luona. Kaikki kuljettajat ovat fiksuja, kohteliaita ja pienellä paikkakunnalla entuudestaan tuttuja”, Birgit Ström sanoo.

50. miljoonannen taksimatkan tilannut Birgit Ström sai Lähitaksilta kesäisen kukkakimpun ja 50 euron arvoisen taksirahakortin.

Hänet kuljetti asioille taksiyrittäjä Annika Lehikoinen, joka on toiminut Sipoossa taksiyrittäjänä neljä vuotta. Isänsä perustamaa yritystä jatkava Lehikoinen sanoo, että Lähitaksin tilausvälityskeskus on paitsi asiakkaille myös taksiautoilijoille tärkeä.

”Pienessä kunnassa suurin osa kyydeistä tulee välityskeskuksen kautta”, Annika Lehikoinen toteaa.
 

Lähitaksin palvelualue kattaa 17 kuntaa

Lähitaksin tilausvälityskeskuksen juuret ulottuvat vuoteen 1965. Tuolloin Helsingin ympäristössä toimivat taksiautoilijat päättivät perustaa Helsingin Maalaiskunnan Ula-Taksi Osuuskunnan ja aloittaa taksien välityksen radiopuhelimien avulla. 1980-luvulla siirryttiin tietokonepohjaiseen järjestelmään.

Vuosikymmenien saatossa Lähitaksin palvelualue on laajentunut Uudellamaalla ja kattaa nyt 17 kuntaa Helsingin ympäristössä (Vantaa, Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Siuntio, Inkoo, Lohja, Vihti, Karkkila, Nurmijärvi, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Kerava, Sipoo ja Askola).

Palvelualueella asuu runsaat 800 000 asukasta. Lähitaksin autoja on liikenteessä yli 1200.

”Taksiyrittäjien yhteistyö tilausvälityksessä on osoittanut toimivuutensa asiakkaiden eduksi. Lähitaksi on aina asiakasta lähin taksi”, Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen toteaa.

Viime vuonna Lähitaksin tilausvälityskeskus välitti kaksi miljoonaa taksimatkaa. Tilausvälityskeskuksessa on 70 työntekijää.

Lisätietoja: Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen, puhelin 040 865 0988, juha.pentikainen@lahitaksi.fi

Kuvateksti: Sipoolaisen Birgit Strömin tilaama matka oli 50. miljoonas Lähitaksin taksivälityskeskuksen välittämä taksimatka. Häntä palveli taksiyrittäjä Annika Lehikoinen.

Kuva: Matti Remes

Takaisin