Lähitaksi vastaa taksien saatavuusongelmiin

Suomen johtava taksiyhtiö Lähitaksi näyttää jälleen tietä taksialalle ja vastaa 1.7. voimaan tulleen markkinauudistuksen haasteisiin uusilla toimenpiteillä, joilla parannetaan taksien saatavuutta ja tekemällä kuljettajan ammatista entistä houkuttelevampi.


Kolme kuukautta on kulunut siitä, kun suuri taksimarkkinamuutos tuli voimaan 1. heinäkuuta.

”Lähitaksin kysyntä on Q3/2018 -kvartaalin aikana kasvanut vahvasti”, Lähitaksin hallituksen puheenjohtaja Pasi Rokosa kertoo. ”Samalla olemme havainneet uuden markkinatilanteen tuomia haasteita, jotka liittyvät asiakaspalveluun ja erityisesti taksien saatavuuteen sekä hinnoitteluun.”

”Tämä on ollut kaikille alan toimijoille eräänlainen kokeilukausi, jonka aikana ollaan nähty, miten markkina uudessa vapaan kilpailun tilanteessa muotoutuu. Nyt Lähitaksi haluaa lähteä proaktiivisesti reagoimaan siihen”, sanoo Rokosa.

Lähitaksi vastaa saatavuushaasteisiin aktivoimalla kuljettajien rekrytointia uuden Kuljettajapörssin myötä (ks. alla) sekä uudistamalla taksimatkan hinnan muodostumisen perusteita.
 

EUROOPPALAINEN MALLI

”Lähitaksi siirtyy 5.10. yleiseurooppalaiseen hinnoittelumalliin, jossa sekä aika että matka muodostavat kokonaishinnan”, Rokosa kertoo. ”Tämä tekee osaltaan houkuttelevammaksi ajaa kyytejä, joista olemme kokeilukauden aikana huomanneet jääneemme paitsioon.”

Lähitaksi tukee myös kuljettajien työllistymistä ja koulutusta saatavuuden parantamiseksi. Lähitaksin uusi Kuljettajapörssi auttaa Lähitaksin yrittäjiä ja kuljettajia löytämään toisensa entistä jouhevammin. Vastaavasti kesällä uudistettu ja yhdessä yrittäjien kanssa kehitetty koulutusohjelma tukee kuljettajien ammattitaitoa ja työllistymistä.

”Odotamme, että uudistusten myötä entistä useampi hakeutuu Lähitaksin kuljettajaksi, kun työllä voi oikeasti elää. Tämä vastaa myös osaltaan saatavuuden ongelmiin,” Rokosa sanoo. 

Kuljettajapörssiin voi ilmoittautua niin kuljettajat kuin vasta taksialasta kiinnostuneetkin. Alalle haluava voi hakea mukaan taksinkuljettajan koulutusohjelmaan ja päästä mukaan kurssille Lähitaksin yrittäjän kustantamana. Ahkera ja asiakaspalveluhenkinen taksinkuljettaja saa vastaavasti kuljettajapörssin kautta tietoonsa häntä lähimpänä olevat työnantajat.

”Lähin Lähitaksin yrittäjä löytyy nyt helposti, ja motivoituneelle kuljettajalle on varmasti työpaikka tiedossa. Koska Lähitaksin toimialue kattaa koko pääkaupunkiseudun Hangosta Loviisaan ja Helsingistä Riihimäelle, lähin työnantaja voi löytyä aivan oman kodin vierestä”, Lähitaksin koulutuskoordinaattori Tanja Tervalahti sanoo.  
 

EDESSÄ VUODEN KIIREISIN SESONKI

Kuljettajakoulutuksesta ja kuljettajapörssistä vastaavan Tervalahden mukaan yhteydenotoissa tiedustellaan usein myös taksinkuljettajan yleistä ansiotasoa, joka taksialalla perustuu provisiopalkkaukseen.

”Provisiopalkkaus voi aluksi kuulostaa vieraalta, mutta aktiiviset kuljettajat kyllä pärjäävät ja tienaavat myös nykyisillä taksimarkkinoilla,” Tervalahti sanoo.

Palkkauksen ohella työn tekeminen itselle sopivina ajankohtina kiinnostaa etenkin uusia kuljettajia. ”Tämä on vahvasti sesonkiala, ja loppuvuosi on aina ollut takseille kiireistä aikaa,” Tervalahti muistuttaa. Kuljettajapörssissä kohtaavat niin vakituisia työsuhteita kuin viikonloppukeikkaakin hakevat kuljettajat.

”Nyt jos koska alalle kannattaa lähteä kuljettajaksi,” Tervalahti rohkaisee.


Lähitaksin kuljettajapörssi löytyy osoitteessa lahitaksi.fi/kuljettajaksi 

 


LISÄTIEDOT:

Tanja Tervalahti koulutuskoordinaattori, Lähitaksi Oy, puh. 09 477 80 390 (kuljettajapörssi)
Pasi Rokosa hallituksen pj, Lähitaksi Oy, puh. 040 526 8672 (hinnoittelu) 

 

Takaisin