Lähitaksi vie lapset Kansainväliseen hiihtokouluun

Lähitaksi tarjoaa tänä talvena kuljetukset Kansainvälisen hiihtokoulun oppilaille pääkaupunkiseudulla. Hiihtokoulu perehdyttää maahanmuuttajalapsia talviseen harrastukseen ja auttaa näin kotoutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan.
”Kansainvälinen hiihtokoulu tekee arvokasta työtä, ja Lähitaksi haluaa olla omalta osaltaan tukemassa tällaista hyvää asiaa ja toimia yhteiskuntavastuullisesti”, Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki sanoo.

Kansainvälinen hiihtokoulu ry perustettiin vuonna 2015. Yhdistyksen puheenjohtaja Inka Kärkkäinen huomauttaa, että urheilu on yksi parhaista keinoista integroitua yhteiskuntaan. Hiihtokoulussa lapset solmivat uusia ystävyyssuhteita, oppivat suomen kieltä ja ennen muuta nauttivat talvisesta harrastuksesta. Fyysisen kunnon ohella myös itsetunto ja yhteisöllisyyden tunne paranevat.
”Palaute yhteistyökouluiltamme ja vastaanottokeskuksista on ollut todella positiivista, ja koulurauha on lisääntynyt selkeästi. Monella lapsella ei ole ollut koskaan harrastusta, säännöllistä liikuntaa tai kokemusta vastaavanlaisesta ryhmätyöskentelystä”, Kärkkäinen sanoo.

Kansainvälinen hiihtokoulu tarjoaa toimintaan osallistuville lapsille ilmaiseksi varusteet, laadukkaan opetuksen ja hyvät olosuhteet. ”Hyväntekeväisyyspohjalta tehtävän työn kannalta Lähitaksin kaltaiset yhteistyökumppanit ovat elintärkeitä”, Kärkkäinen toteaa. Tänä vuonna hiihtokouluun osallistuu pääkaupunkiseudulla kymmeniä lapsia. Viikoittaisia tapaamisia järjestetään muun muassa Vantaan Hakunilassa.
”Taksikuljetukset mahdollistavat lasten osallistumisen, sillä heidän perheillään ei ole autoja. Vanhemmat saattavat kokea harrastuksen turhaksi, jos heidän pitäisi saattaa lapset julkisen liikenteen kautta. Etenkin tytöt jäävät silloin helposti kotiin”, Kärkkäinen huomauttaa.


Lisätietoja:
Heidi Säynäjoki, Lähitaksi, p. 09 477 80 350, heidi.saynajoki@lahitaksi.fi
Inka Kärkkäinen, Kansainvälinen hiihtokoulu, p. 040 7472285, info@kansainvalinenhiihtokoulu.fi

Takaisin