Lähitaksin autoille yhteinen hintakatto

Yksi viime kesän liikennelakiuudistuksen seurauksista oli saman välityspalvelun alla toimivien taksiyrittäjien yhteishinnoittelun kielto, mikä aiheutti kuluttajille vaikeuksia ennakoida matkan hintaa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on nyt tarkastanut kantansa, ja Lähitaksi Oy velvoittaa tästedes kaikki sen liikemerkin kautta tilatut autot noudattamaan yhteistä enimmäishintaa.

 

Nyt kun ensimmäinen puoli vuotta on kulunut markkinoiden avaamisesta, Kilpailu- ja kuluttajavirasto on katsonut tarpeelliseksi täsmentää ohjeistustaan mm. taksikuljetusten enimmäishinnan asettamisesta.

KKV:n mukaan enimmäishinnoittelusta saatava kuluttajahyöty edellyttää lähtökohtaisesti, että enimmäishintalupausta sovelletaan kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin.

 

”Tämä on järkevä lain tulkinta, joka selkeyttää kuluttajan kannalta tilannetta. Vaikka hintayhteistyö on pääsääntöisesti yhä kiellettyä kilpailijoiden kesken, kuluttaja ei välttämättä koe saman välityspalvelun kautta tilattuja autoja kilpailijoiksi”, sanoo Lähitaksi Oy:n toimitusjohtaja Juha Pentikäinen.

 

HINTAKATTO VOIMAAN HETI

KKV:n kantaan perustuen Lähitaksi Oy siirtyy toimimaan siten, että Lähitaksin julkaisema enimmäishinnoittelu ulotetaan koskemaan kaikkia Lähitaksin liikemerkin alla tarjottavia kuljetuksia, eli tilattujen kuljetusten lisäksi mm. taksiasemalta tai vaikkapa kadun varresta lähteviä kuljetuksia.

”Asiakas odottaa saavansa saman hinnan ja palvelun laadun käyttäessään tuttua yhtiötä. Jatkossa asiakas voi aina luottaa siihen, että kaikki Lähitaksin kautta tilatut kyydit ovat tasalaatuisia ja -hintaisia. Tällä tavoin toimien pystymme lunastamaan asiakkaille luomaamme mielikuvaa laadukkaasta, turvallisesta, luotettavasta ja etukäteen tiedostettavan hintaisesta Lähitaksilaisesta taksipalvelusta”, Pentikäinen sanoo.

”Ja vielä selvyyden vuoksi todettakoon, että Lähitaksin kanssa palvelusopimuksen tehneillä yrittäjillä on kuitenkin aina oikeus halutessaan alittaa Lähitaksin ilmoittama enimmäishinta.”

 

 

LISÄTIEDOT
Juha Pentikäinen
Toimitusjohtaja
Lähitaksi Oy
+358 40 865 0988

Takaisin