Noudatamme THL:n 14.4.2022 julkaisemaa yleistä kasvomaskisuositusta

Olemme muuttaneet 25.4.2022 kasvomaskisuositustamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaiseksi: "THL:n yleinen maskisuositus poistuu, mutta maskia voi oman harkinnan mukaan edelleen käyttää." 

THL:n yleinen kasvomaskisuositus kansalaisille poistuu kolmea poikkeusta lukuun ottamatta.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä:

Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Lisäksi olemme suosittaneet kuljettajiamme käyttämään tilannekohtaista harkintaa kasvomaskin käytössä. Jos esimerkiksi autoon nousee iäkäs, riskiryhmiin kuuluva pariskunta kasvomaskit päällä, on kuljettajiamme ohjeistettu tuolloin toistaiseksi käyttämään kasvomaskia. Onhan asiakkaidemme turvallisuus ja palvelumme asiakaslähtöisyys ensiarvoisen tärkeää meille.

Huom! Lähitaksin omistaman Suomen Lähilogistiikka Oy:n Kela-kyydeissä kasvomaskisuositus ei ole muuttunut. Suosittelemme yhä voimakkaasti kuljettajiamme kasvomaskin käyttöön Kela-kyydeissä, joissa useat asiakkaat kuuluvat haavoittuvassa asemassa oleviin riskiryhmäläisiin. Asiakkaiden turvallisuus on meille prioriteetti nro 1. 

Tilaa pisarasuojattu taksi

Taksiyrittäjämme ovat jo keväästä 2020 alkaen asennuttaneet takseihinsa ns. pisarasuojia. Nämä ovat taksin etu- ja takapenkin, tai tila-autoissa etupenkin ja matkustamon väliin asennettuja läpinäkyviä pleksiseiniä. Tarkoituksena on hillitä mahdollisen yskimisen tai äänekkään puheen aiheuttamaa pisaroiden leviämistä auton sisätilassa matkustajien ja kuljettajan välillä. Pisarasuoja lisää molempien turvallisuutta, ja estää osaltaan altistumista mahdollisille koronavirustartunnoille.

Kun tilaat taksimme numerosta 0100 7300 (1,92 € + 0,25 € / 10 s + pvm/mpm), ja toivot pisarasuojalla varustettua taksia, pyrimme sellaisen mahdollisuuksien mukaan järjestämään. Pisarasuojia on yli 300 Lähitaksin autossa. Kaikkiaan Lähitaksilla on Uudenmaan ja Riihimäen alueella noin 1 400 taksia.

Sinulla on asiakkaana myös taksiasemalta autoa ottaessasi täysi vapaus ottaa juuri se taksi, jonka haluat. Näin voit siis hyvällä omallatunnolla valita esimerkiksi pisarasuojalla varustetun auton, vaikka sellainen olisi taksiaseman jonossa viimeisenä.

Taksilla koronarokotukseen

Tarjoamme myös joukkoliikennettä yksityisemmän tavan käydä koronarokotuksessa. Taksissa voit matkustaa rokotukseen ja takaisin halutessasi vaikka ihan omassa rauhassa. Rokotuskäyntiä varten voit tilata taksin normaalisti tilausnumerostamme 0100 7300 (1,92 € + 0,25 € / 10 s + pvm/mpm) tai Taksini-sovelluksella. Pisarasuojatun auton voit tilata vain puhelimitse. Halutessasi voit sopia, että sama taksi odottaa sinua rokotuksen ajan paluukyytiä varten.

Kaikilla näillä toimenpiteillä haluamme tehdä kaikkemme, jotta asiakkaat voivat astua luotettavan Lähitaksin kyytiin turvallisin mielin.

Takaisin