Suomalainen lomamatka alkaa taksilla

Lähitaksi Oy:n matkamessuilla tehdyn yleisökyselyn mukaan taksikyyti on suomalaisten tavallisin tapa lähteä lentokentälle. Niistä vastaajista, joille tietyn taksiyhtiön valinta oli tärkeä, useimmat valitsivat Lähitaksin.

 

Helsingin messukeskuksessa 18.–20.1. järjestetyillä Pohjoismaiden suurimmilla Matkamessuilla kysyttiin yli 700 suomalaisen mielipiteitä taksin käytöstä lentomatkoille lähtiessä. Kysely oli monivalintamuotoinen ja sisälsi neljä kysymystä:

 

Miten matkustat useimmin lentokentälle / -kentältä?
Miten valitset taksin kentältä?
Minkä yhtiön auton valitset?
Mikä on kohtuullinen hinta taksimatkalle Helsingin keskustasta lentokentälle?

 

Yli kolmasosa vastaajista kertoi useimmiten ottavansa taksin lentokentälle. Seuraavaksi suosituin vastaus (vajaa neljäsosa) oli oma auto. Lähijuna oli tavallisin kulkuväline 15 prosentille vastaajista ja linja-autolla sekä kaverin kyydissä kentälle saapuvat yhtä suuret joukot, vajaat 10 prosenttia vastaajista. Loput käyttivät eri kulkumuotojen yhdistelmiä.
 

”Taksi on monelle se loman ensimmäinen ja viimeinen etappi. Lentoasemaa voi varmastikin kutsua Suomen suurimmaksi taksiasemaksi ja se näkyy myös Lähitaksissa sekä kentälle että kentältä suuntautuvassa liikenteessä”, sanoo Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki.

Finavia, joka hallinnoi suomalaisia lentokenttiä, kilpailutti viime kesänä pääkaupunkiseudun taksiyhtiöt ja jakoivat kolmelle parhaalle omat kaistat terminaalien T1 ja T 2 edessä. Lähitaksi oli kilpailutuksen ylivoimainen voittaja ja saikin ensimmäisen kaistan, lähimpänä terminaalien ulko-ovia.

 

LÄHITAKSI TURISTIEN YKKÖSVALINTA

Puolet kyselyn vastaajista kertoi valitsevansa ensimmäisen vapaan taksin, joka edellä mainituista syistä usein on Lähitaksin auto. Siitä neljäsosasta vastaajia, joille tietyn yhtiön auto on tärkeä valinta, liki kaikki valitsivat Lähitaksin.

”Lähin taksijono on erityisesti turisteille looginen valinta. Kaikille asiakkaille on kuitenkin eduksi yhtiökohtainen jako eri jonoihin, jolloin valinta eri yhtiöiden välillä on selkeämpää ja helppo tehdä”, Säynäjoki sanoo. 

Viime kesäisen taksilakiuudistuksen jälkeen myös lentokenttäajojen hinnoittelu on etsinyt tasoansa markkinoilla. Kyselyn vastaajien keskuudessa kohtuullisena hintana taksikyydille Helsingin keskustasta lentokentälle pidettiin 20–40 euroa. Tavallisin vastaus (n. 28 %) oli 30 euroa.

”Lähitaksi tarjoaa kentältä keskustaan kiinteän hinnan 39 euroa, mikä näyttää asettuneen normiksi. Keskustasta kentälle lähtiessä kiinteän hinnan saa käyttämällä Taksini-sovelluksen kiinteän hinnan vaihtoehtoa”, Heidi Säynäjoki kertoo.


 

LISÄTIEDOT

Heidi Säynäjoki
Markkinointipäällikkö
p. 09 477 80 350

Takaisin