Toukokuun Kuukauden lähitaksilaisen Toni Siniaallon seurassa tuntuu kuin olisi tunnettu pidempäänkin.


Toukokuun Kuukauden lähitaksilainen on Vantaalta autoileva Toni Siniaalto. Hänen rennossa ja ystävällisessä seurassaan tuntuu kuin olisi tunnettu pidempäänkin.

Rentous ja ystävällisyys ovat taksiammattilaisuuden kulmakiviä, mutta hyötyä niistä on kouluttamisessakin. Toni on yksi Lähitaksin erityisryhmien kuljettajakoulutuksen kouluttajista. Ennen taksilain uudistusta hän toimi taksitarkastajana ja on aktiivisesti antanut palautetta Lähitaksin uuden välitysjärjestelmän toiminnasta. Positiivinen osallistuminen ja suhtautuminen kollegoihin sekä asiakkaisiin toi Tonille toukokuun Kuukauden lähitaksilainen -tittelin.

Kuka olet Toni?

- Olen ollut taksiyrittäjänä vuodesta 2013, mutta koko elämä on mennyt enemmän tai vähemmän taksien seurassa. Olen autoilija kolmannessa polvessa, aloitin tekemällä tuurauksia isälleni. Taksilla ajamisessa on tietynlaista vapautta, pystyn itse vaikuttamaan millaisia päiviä teen. Ajan pääasiassa koulukyytejä, ne ovat mukavan säännöllisiä ja hyvä startti päivään.

- Parasta rentoutumista on golfin pelaaminen vaimoni kanssa ja maastopyöräily muutaman muun autoilijan kanssa. Molemmissa pitää keskittyä suoritukseen. Pyöräillessä metsässä polkua pitkin on äkkiä nurin jostain kannosta, jos rupeaa ajattelemaan työasioita. Lisäksi käyn salilla. Vanhemmiten omasta kunnosta huolenpitäminen työssä jaksamisen välineenä on korostunut.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Kuljettajan pitää olla rehellinen, jos ei tiedä jotain niin se pitää kertoa asiakkaalle. Luottamusta ei voi menettää. Työ vaatii asiakastuntemusta ja se kehittyy koko ajan, osalla se tulee luontaisestikin. Asiakaskohtaamisissa onnistuminen tuo hyvän mielen.

- Laatuun panostaminen kannattaa aina, nykyisessä tilanteessa on mielestäni hyvä erikoistua. Lähitaksilla panostetaan koulutukseen ja laatuun, se on oikea kulma millä erottua. Kouluttaessa tulee itsellekin välillä ahaa-elämyksiä, kun uudet alalle tulijat esittävät kysymyksiä, joita itse ei pitkään alalla olleena ole osannut ajatella.

Työpuhelin keskeyttää juttutuokiomme. Palmun alle ei voi jäädä makaamaan, tällä kertaa kyytiin tulee paketti. Tonin seurassa oivaltaa maailmasta jotain tärkeää. Rauhallisella ja positiivisella asenteella pääsee pitkälle.

 

Takaisin