Vuoden ensimmäinen Kuukauden lähitaksilainen on Viljami Mäenpää

Tammikuun Kuukauden lähitaksilainen on Espoosta ponnistava taksiyrittäjämme Viljami ”Vilkku” Mäenpää. Vilkun positiivinen ja rento, mutta jämäkkä asenne tarttuu ympärille.

Mäenpää on esimerkillinen lähitaksilainen yrittäjä ja yritystoiminnan kehittäjä. Positiivisella otteellaan hän näyttää mallia omille kuljettajilleen sekä muille yrittäjille. Työstään nauttiminen näkyy asiakkaillekin, Vilkku saa paljon positiivista palautetta takapenkkiläisiltäkin. Nämä meriitit toivat Vilkulle tammikuun Kuukauden lähitaksilaisen -tittelin.

Kuka olet Viljami?

- Olen ollut taksinkuljettaja vuodesta 2004, joista viimeiset kuusi vuotta yrittäjänä. Työskentelen unelma-ammatissani, jo teinistä asti olen halunnut olla taksinkuljettaja. Vaikka nykyään minulla on palkkalistoilla useampi kuljettaja, ajan silti myös itse ajoja. Itse ajamalla pysyy hyvin mukana muutoksissa, tietää mistä puhutaan ja näyttää hyvää esimerkkiä muille.

- Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa ja vietän aikaa perheeni kanssa. Liikunta pitää minut työkykyisenä ja elämässä on hyvä olla muutakin sisältöä kuin taksilla ajoa. Vaikka täydellinen viikonloppu minulle onkin, että käyn aamupäivällä ajamassa taksia ja sen jälkeen lämmitän saunan, Vilkku naurahtaa.

Mikä on taksiammattilaisuutesi salaisuus?

- Tykkään palvella asiakasta ja tuottaa laadukasta palvelua. Kaiken takana on positiivinen ote ja luottaminen omaan tekemiseen, joka on karttunut vuosien saatossa. Taksilla ajaminen on maailman mukavinta hommaa. Ratissa mieli rauhoittuu ja tarvittaessa asioita voi käydä läpi kollegoiden kanssa. En näkisi itseäni missään muissa hommissa.

- Ammattilaisuuden tukena on iso, hyvämaineinen ja kilpailukykyinen välitysyhtiö. Voisi sanoa, että oon lippuni valinnut. Kaikki autoni ovat Lähitaksin välityksen piirissä nyt ja jatkossa. Se on itsestä kiinni, jos ei pärjää Lähitaksin konseptilla.

Mielenkiintoista juttua taksialasta ja sen nykyisyydestä riittäisi pidempäänkin, mutta aikataulut lyövät päälle. Vilkun pitkä ja laaja kokemus näkyy sekä kuuluu rentona asiantuntemuksena. Lämpö taksialaa ja kanssaihmisiä kohtaan hehkuu hymyileviltä kasvoilta.

Takaisin